Zeemeermin workshop in De Beemden

By | Geen categorie

zeemeermin1

Wegens groot succes is er extra workshop gepland op zaterdag  10 november 2018 om 14.30 uur !!!!!!!

Tijdens deze workshop leer je veilig te zwemmen met een zeemeerminstaart. De workshop duurt 2,5 uur inclusief 30 minuten pauze. Tijdens deze workshop leer je veilig zwemmen met een staart en oefen je:

De zeemeermin zwemslag

Het draaien op de rug en uitrusten op je rug met staart.

Het draaien onder water om je lengteas

Het duiken naar de bodem

Door een hoepel zwemmen

Als je het durft koppeltje duiken met je staart.

Aandacht voor je omgeving en medezwemmers (veiligheid).

Hoe slijtage te voorkomen aan je staart.

Tijdens het tweede deel van de workshop worden er foto’s gemaakt onderwater terwijl je door de hoepel zwemt met je staart. Ook wordt er een groepsfoto gemaakt terwijl jullie met je staarten de fotograaf mogen nat spetteren wat natuurlijk hartstikke leuk is. Minimaal twee foto’s krijg je achteraf digitaal toegestuurd en kun je aan Opa en Oma laten zien maar uiteraard ook op school of vriendinnen. Een mooi aandenken aan het zwemmen met een staart en je droom die uitgekomen is. Na het maken van de foto’s is er vaak nog vrij zwemmen met je staart.

Aan het einde van de workshop ontvang je een Zeemeermin diploma. Ben je ongeveer 7 jaar oud en heb je al schoenmaat 34 en ben je in het bezit van zwemdiploma B dan kun je je inschrijven voor deze workshop. Wil je graag met je moeder deze workshop volgen dan is dit ook mogelijk mits wij een passende staart hebben. Alleenstaande dames mogen ook deelnemen mits de schoenmaat niet groter is dan 42 en de heupomtrek minder dan 110 cm is

Kosten € 37,50 per persoon

Voor meer informatie en vragen of aanmelding en tarieven bezoek de web-site: www.bnwphotography.nl/zeemeermin/zeemeermin-cursus/

 

 

De Brug in De Beemden, sporten met een verstandelijke beperking

By | Geen categorie

De Brug Noord-Groningen organiseert, ontwikkelt en stimuleert sport-, spel- en vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Noord-Groningen. Bij ons kunnen de deelnemers bewegen op muziek in het water, handwerken, paardrijden, sjoelen en darten, sporten in de zaal, tafeltennissen en zwemmen.

Voor het zwemmen en het bewegen op muziek in het water maken wij respectievelijk op de maandag- en op de vrijdagavond gebruik van zwembad De Beemden. Op maandag zijn we daar te vinden tussen 18.30 uur en 20.00 uur. Het eerste half uur is dan gereserveerd voor de zwemlessen en de training van de groep zwemmers die meedoet aan wedstrijden. Tussen 19.00 uur en 20.00 uur is er recreatief zwemmen waarbij er ook gebruik gemaakt kan worden van de glijbaan en de andere faciliteiten. Hier werken we met een grote groep zeer enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Op vrijdagavond is er tussen 20.30 uur en 21.15 uur bewegen op muziek onder leiding van zeer bevlogen begeleiders van het zwembadpersoneel. Begeleid door muziek worden er diverse oefeningen gedaan in het ondiepe gedeelte van het diepe bassin. Bij alles houden wij uiteraard rekening met de mogelijkheden van de deelnemers.

Heb je belangstelling? Kom geheel vrijblijvend eens langs en meedoen bij een van onze activiteiten. Voor meer informatie over De Brug Noord-Groningen kun je contact opnemen met Jan Blaauw, email: debrugnoordgroningen@gmail.com.

de-brug

de-brug1

 

De Beemden officieel Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s

By | Geen categorie

 

Zwembad De Beemden officieel Licentie Nationale Zwemdiploma’s

licentiehouder-nrz-website

Een aantal jaren geleden introduceerde het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ de Licentie Zwem-ABC. Deze Licentie stelt kwaliteitseisen aan de zwemlesaanbieder en aan de organisatie van het diplomazwemmen. Per 1 januari 2018 wordt de koppeling definitief: alleen zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van deze Licentie mogen de door de Nationale Raad Zwemveiligheid uitgegeven Nationale Zwemdiploma’s, waaronder het Zwem-ABC, verstrekken.

Op deze manier weet iedere ouder dat de zwemlesaanbieders die Licentiehouder zijn, gecontroleerde en aantoonbare kwaliteit bieden. Licentiehouders werken onder andere met gekwalificeerd personeel dat in het bezit is van een VOG, hanteren een zwemlesplan en houden ouders op de hoogte van de vorderingen van het kind. Om de Licentie te verkrijgen moet de zwemlesaanbieder aan tal van eisen voldoen. Dat zijn onder meer eisen op het gebied van de accommodatie, een gedragscode voor de zwemleerkrachten, de organisatie en de administratie. Ook het hebben van een zwemlesplan, leerlingenvolgsysteem en klachtenregeling behoren tot de voorschriften. De Licentie Zwem-ABC heet in het vervolg Licentie Nationale Zwemdiploma’s en biedt zwemlesaanbieders die aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen de ruimte om met hun eigen zwemlesmethodiek aan te sluiten.