Aqua spinning

Lesinhoud en doelen

Aquaspinning is een verfrissende vorm van conditietraining door te fietsen in het water op opzwepende muziek. Aqua-spinning doe je op een hydro-bike (fiets). Het is absoluut niet te vergelijken met gewoon fietsen of spinning in een fitnesszaal. Het water maakt het mogelijk weerstand op te wekken en een totale body work-out (met hoge vetverbranding) is dan het gevolg.

De hydro-bike heeft een draaimechanisme dat het mogelijk maakt om zowel voor- als achteruit te trappen. Zwembad ” De Beemden” heeft een speciaal programma samengesteld, waarbij de volgende spieren worden gebruikt niet alleen de benen en bilspieren worden getraind, maar ook de romp-, buik- en armspieren. U kunt gebruik maken van verschillende weerstanden, waardoor u zelf bepaald hoe zwaar u wilt fietsen. Al met al maakt dat aqua-spinning een uitermate enerverende en uitdagende aqua-activiteit is.

Voor wie?

  • Voor iedereen die aan zijn of haar conditie wil werken
  • Voor mannen en vrouwen
  • Voor elke leeftijd (vanaf ongeveer 14 jaar)
  • Voor iedereen die graag op muziek beweegt

Lesduur en tijdstippen

Lesduur: 30 minuten.

De lessen worden gegeven op de volgende tijdstippen:

Woensdag 12:00 12:30 uur
Donderdag 20:30 21:00 uur
Zondag 09:15 09:45 uur

Vakantie

De lessen vervallen in de kerst- en grote vakantie van het basisonderwijs.

Kosten en betaling

De betaling van aqua-spinning gebeurt per machtiging! U ontvangt een eenmalige machtiging, welke u ingevuld moet retourneren. Het bedrag van aqua-spinning is € 28,- per maand (1 keer per week), € 39,50 per maand (2 keer per week), € 43,- per maand (3 keer per week),  dit wordt afgeschreven in 10 maandelijkse termijnen  (10 maanden) over de maanden juli en augustus worden geen kosten in rekening gebracht.

ALLE AQUASPORTEN IN ZWEMBAD DE BEEMDEN ZIJN MAANDELIJKS OPZEGBAAR !!!

Groepsindeling

De groepen bestaan uit maximaal 15 personen.

Kledingadvies

Men kan in badkleding deelnemen aan auqa-spinning. Het is verplicht waterschoeisel (surfschoenen zonder veters) te dragen, tevens is het verstandig een bidon (waterflesje) mee te nemen. Zwembad “De Beemden” biedt de schoenen voor € 10,00 aan bij de kassa.

Gratis en onbeperkt recreatief zwemmen

Bij aanschaf van een E-Card (€ 10,- borg) kunt u als deelnemer van deze aquasport-activiteit gratis en onbeperkt recreatief zwemmen in zwembad De Beemden zie recreatieve openingstijden

Aanmelden en opzeggen

In verband met de maximale groepsgrootte moet u zich aanmelden voor aqua-spinning. Zodra de groepsgrootte het toelaat, wordt u opgeroepen voor een gratis proefles. Hierna bepaalt u of u door wil gaan met deze activiteit door middel van het invullen van het machtigingsformulier.

Online aanmelden:  Aanmelden

Opzegging

Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Opzegging dient schriftelijk te gebeuren,voor de 1e van de maand via onderstaand adres:

Zwembad ‘De Beemden’
Sportlaan 22
9781 CL Bedum

Meer inlichtingen

Voor meer informatie kunt u tijdens de recreatieve openingsuren bellen op telefoonnummer 050-3012858 of mailen naar aquasporten@beemden.nl